DGNEWS.EU

Прокурори и граждани атакували 19 разпоредби на ОбС в съда

Прокурори и граждани атакували 19 разпоредби на ОбС в съда
Sep 26
10:41 2018

19 са атакуваните пред Хасковския административния съд разпоредби на Общинския съвет в Димитровград за последните две години. Това става ясно от отчета за дейността на местния парламент през първото полугодие на годината, който съветниците ще приемат на утрешното си заседание. В 13 от случаите законосъобразността на разпоредбите е оспорена от граждани, а в 6 от държавни обвинители на Окръжна прокуратура - Хасково. Само едно административно дело е било образувано по жалба на сдружение с нестопанска цел.

Най-много са атакуваните разпоредби на Наредба № 10, с която са определени местните такси и цени на услуги на територията на община Димитровград. Оспорени пред съда са още отделни членове, алинеи и точки на наредбите за опазване на обществения ред; за местните данъци; за общинското имущество; за отглеждане на кучета; за управление на общинските пътища; за използването на пътни превозни средства; за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване;, както и Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Димитровград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

За повечето от делата съдебната процедура още не е приключила, а за други решенията се влезли в сила. Днес Хасковския административен съд ще гледа дело по протест на прокурор срещу отделни разпоредби на Наредба № 26 за отглеждане на кучета, за овладяване популацията на безстопанствени животни на територията на Община Димитровград и организация на работа и условия на отглеждане на кучета в общински приют за безстопанствени животни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?