DGNEWS.EU

Управителят на димитровградската МБАЛ става шеф на Онкото в Хасково?

Управителят на димитровградската МБАЛ става шеф на Онкото в Хасково?
Д-р Матей Матеев
Sep 24
12:30 2018

Управителят на димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина” д-р Матей Матеев е на път да оглави Специализираната болница по онкология в Хасково. Матеев е бил единствен кандидат в конкурса за шеф на Онкото, провел се през лятото. Кандидатурата му е предложена за одобрение от общинския съвет в Хасково. Очаква се тамошния местен парламент да го утвърди за управител на септемврийската си сесия.

От докладната на председателя на хасковския ОбС Таня Захариева е видно, че възнаграждението му ще е в размер на 400% от отчетната средна месечна брутна заплата в заведението, но не повече от 7-кратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец.

Припомняме, че през март тази година, д-р Матей Матеев започна втория си мандат като управител на димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“. Назначението му на шефския пост е за следващите 3 години. И тук той бе единствен кандидат в конкурса за управител на здравното заведение. Отсега не ясно дали д-р Матеев ще остане управител на болницата в Димитровград, ако бъде одобрен за шеф на Онкото. При положение че се оттегли от поста си в МБАЛ „Св.Екатерина”, димитровградската болницата ще влезе в процедура по избор на нов конкурс за управител.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?