DGNEWS.EU

Димитровград приема общински план срещу тероризма

Димитровград приема общински план срещу тероризма
ОбС - Димитровград
Sep 21
15:13 2018

Общински план за противодействие на тероризма се очаква да приеме Общинския съвет в Димитровград на предстоящото си заседание. То бе насрочено днес за 27 септември, а в проекта за дневен ред са залегнали общо 26 докладни.

Приемането на плана се предлага от кмета Иво Димов, съгласно решение на Министерски съвет, с което кметовете на общини бяха задължени да изготвят такива. Общинският план е в съответствие с Националния план за противодействие на тероризма (НППТ) и е съгласуван с Областната дирекция на МВР Хасково, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитровград и Териториална дирекция „Национална сигурност” Хасково.

В докладната се посочва, че задачите и отговорностите на компетентните институции по противодействие на тероризма и овладяване на последствията от терористични актове, произтичат от Закона за противодействие на тероризма (ЗПТ), нормативните документи, уреждащи тяхната дейност и взаимодействието им с други държавни и недържавни субекти. Министерствата, ведомствата и органите на местната власт изпълняват задачите си съгласно своите планове за действие, заповедите и разпорежданията на съответните ръководители.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?