DGNEWS.EU

Сочат Димитровград и Хасково за първенци по контрабандни цигари

Сочат Димитровград и Хасково за първенци по контрабандни цигари
Снимка: Пресцентър на Министерски съвет
Sep 20
14:49 2018

Димитровград и Хасково са първенци в страната по контрабандни цигари, сочи проучване на „Инициативата срещу незаконната търговия“, публикувано на сайта на Министерски съвет вчера. Данните бяха огласени, за да покажат рекордния спад до 4,7 % на контрабандата на цигари в страната през второто тримесечие на 2018 година.

„Борбата с контрабандата е директен удар и срещу корупцията”, заяви министър-председателят Бойко Борисов при представяне на данните и приветства резултатите за най-ниските нива на незаконна търговия с цигари без бандерол.

От публикуваното проучване става ясно, че данните са набрани чрез метода събиране и анализ на изхвърлени празни кутии от цигари по улици и кошчета за боклук. Събирането на опаковките е било осъществено в периода между 2 и 28 май тази година.

Основната извадка в проучването в 20 големи града, показва, че Хасково е начело по контрабанда с нива от 15,3 %. Фокус извадка на 6 по-малки града сочи, че в Димитровград контрабандата е 12 %, което е повече от регистрираната от 10 % в граничния Свиленград.

Повече от проучването може да видите тук.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?