DGNEWS.EU

Чавдар Димитров показва фотографии на деца в изложба

Чавдар Димитров показва фотографии на деца в изложба
Снимки: Чавдар Димитров
Sep 19
13:29 2018

Фотоизложба "В техните очи" представя димитровградчанина Чавдар Димитров върху паната на площад „Поезия” в Димитровград. Експозицията показва 18 фотографии на деца, от които 8 черно-бели и 10 цветни пана изразяващи различна детска емоционалност и контраст на настроения, съобщиха от общината.

Тяхната неподправеност е уловена от автора във въздействащата изразителност на детските очи. Както споделя самия той, обича да снима деца, заради смисъла, бъдещето и всичкото, което събират в себе си децата. Цветният и същевременно черно-бял детски свят създава усещане за завършеност на изложбата.

Детайлността в работата на фотографа го прави един от най-добрите документални и портретни фотографи, допълват от общината. Пред обектива му са заставали множество известни и популярни личности, но неговото майсторство се разкрива в работата с хора, които не са свикнали да позират пред обектива. В портфолиото му има няколко участия в изложби и много споделени фотографии в социалните мрежи.

Черно-бялата фотография е смятана за най-въздействащата и арт-изразност при снимките. Палитрата от настроения, която изпъква през липсата на цветовете разкрива способността на фотографа да вижда света през фотоапарата.

Изложбата е част от платформата "Димитровград".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?