DGNEWS.EU

НАП стартира кампанията „Влез в час с данъците“

НАП стартира кампанията „Влез в час с данъците“
Sep 18
13:30 2018

За четвърти пореден път, едновременно със старта на учебната година, НАП дава началото на образователния си проект „Влез в час с данъците“. Целта му е младите хора на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. В рамките на инициативата близо 100 служители на НАП ще се срещнат с ученици в 28-те областни града в страната.

В Хасково данъчните ще влезнат в езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, в математическата „Акад. Боян Петканчин“, във Финансово-стопанската, в гимназиите по туризъм, по дървообработване и строителство, по лека промишленост, както и в СОУ „Васил Левски“. При срещата си със средношколците лекторите на НАП ще се стремят да провокират интерес у тях, като им предоставят подходящи източници на информация за данъците и осигуровките.

Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо до навиците и интересите на учениците. Лекциите, които ще изнасят служителите на Агенцията в класните стаи, ще включват видео-материали по различни данъчни теми с участието на популярни лица. А на сайта www.vlezvchas.bg чрез правилно решаване на любопитни данъчни тестове, могат да спечелят впечатляващи награди: 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника или общо 10 големи награди в рамките на тазгодишната игра. Наградите ще се разпределят на случаен принцип чрез разработен специално за нуждите на проекта софтуер.

Първият тест е на тема „Държавен бюджет“ и вече е публикуван на www.vlezvchas.bg , а първата награда ще бъде изтеглена на 1 октомври.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?