DGNEWS.EU

Професионалната гимназия в Димитровград с 252 ученици и дуално обучение

Професионалната гимназия в Димитровград с 252 ученици и дуално обучение
Sep 17
14:40 2018

Ученици, учители и родители се събраха днес за откриването на новата 2018-2019 учебна година в двора на единствената в Димитровград професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Тържественото откриване започна в 9:30 часа с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг. Приветствие за добре дошли отправи директорът Румяна Монева, която пожела на всички ученици и учители ползотворна работа през учебната година.

Три са новосформираните паралелки с осмокласници, като в една от тях, със специалност „Технология на неорганичните вещества”,  учениците ще се обучават в дуална форма на обучение. Гимназията е единствената в областта, която въвежда този специфичен модел за професионално обучение, който поставя акцент върху практическото усвояване на професия чрез работа, съобщиха от училището. Останалите паралелки ще изучават специалностите „Електрически машини и апарати”, „Електрообзавеждане на производството” и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение”.

По традиция осмокласниците бяха приветствани от по-големите ученици с уверението,  че могат да се чувстват спокойни и сред приятели.На поздрава отговориосмокласник, който благодари за успокояващите думи и изрази надеждата, чебезпроблемно ще се впишат в училищната общност. След биенето на първия учебен звънец, всички ученици се отправиха към класните стаи, като на входа бяха посрещнати с хляб и мед, а за „зайците” традиционно имаше зеле и моркови. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?