DGNEWS.EU

Поредна измамена в Димитровград, този път със 17 бона

Поредна измамена в Димитровград, този път със 17 бона
Sep 14
12:20 2018

84-годишна димитровградчнака стана поредната жертва на телефонни измамници в Димитровград вчера, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Хасково. Вчера измамник се представил за внука й и поискал пари за изгодно закупуване на климатици. Час по-късно пред дома й на улица „Гео Милев“ пристигнал мъж, представил се за служител на магазин за техника, на когото тя предала 17 000 лева.

В Кърджали пък друга 69-годишна жена се „раздели“ със 7000 лева след като неизвестен мъж, представил се за полицай я въвел в заблуждение  по схемата „съдействие на полицията“. Принудил я да пристигне с такси на автобусна спирка на булевард „България“ в Хасково, където да предаде парите. Жената чинно изпълнила инструкциите и дала наличните си средства на мъж на около 60 години, слаб, среден на ръст, със сиви дрехи.

От началото на седмицата случаите на телефонни измамници в хасковска област са зачестили. Завчера телефонните терористи „ужилиха” три жени от Димитровград, а ден по-рано друга тяхна съгражданка стана тяхна жертва. Тя дори отнесе парите с такси до Хасково, където ги остави до кош за боклук.

Въпреки предупрежденията на полицията и институциите да не се дават пари, жертвите което са предимно възрастни хора, го правят.      

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?