DGNEWS.EU

Официално откриха ремонтирания център на Димитровград

Официално откриха ремонтирания център на Димитровград
Sep 14
12:00 2018

С официално прерязване на лента днес бе приключен мащабния проект за ремонт и реконструкция на централна градска част по бул. "България" в Димитровград. Церемонията изпълниха областният управител на Хасково Станислав Дечев, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, зам.-кметът Яшо Минков и ръководителят на проекта Тихомир Гочев. В изказването си областният управител заяви, че Димитровград е еталон в хасковска област за успешно модерно развитие с многото реализирани проекти. Гергана Кръстева пък подчерта, че в резултат на ремонта Димитровград има най-красивия център от всички градове в областта. Празникът допълниха изпълненията на Забавно духов оркестър и танцорите от общинския център „Галаксико”.

Преди това проектът бе представен на пресконференция в общината, на която бе подчертано, че реконструкцията на центъра е най-мащабният проект на стойност 5 185 000 лв., който общината реализира за 70-ата си годишнина Димитровград.

Отчетени бяха и изпълнените дейности по проекта като подобряване достъпността на градската среда, реставриране и химическо почистване на колонадите с безвредни препарати и полагането на специално защитно покритие по тях; възстановяване на компрометирани части по настилката на пешеходната алея; напълно обновен фонтан, изграждане на поливни системи, ново парково осветление и озеленяване на пространството на площад "Поезия" и др.

На пресконференцията зам.-кметът Яшо Минков подчерта, че европейската програмата не позволява със средствата да се финансира ремонти на улици или канализация. Това бе първи етап на проекта за реконструкция централната градска част. През втория се предвижда ремонт на 4-те големи междублокови пространства, попадащи зад колонадите.   

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?