DGNEWS.EU

Обявиха победителите в общинския конкурс „За приветлива градска среда”

Обявиха победителите в общинския конкурс „За приветлива градска среда”
Sep 13
15:21 2018

Община Димитровград ще финансира 5 проекта на граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Днес от администрацията съобщиха победителите в традиционния вече общински конкурс „За приветлива градска среда”.

Средства тази година общината ще предостави за благоустрояване на междублоковите пространства зад блок №34 на ул. „З.Зограф”, зад блок №5 на бул. „Трети март" и на ул. Цар Борис I до бл.№2. Финансирани ще бъдат и две детски площадки, съответно на бул. „Ст.Стамболов” до бл.№4 и на бул. „Хр.Ботев” до детска градина "Йорданка Чанкова". 

Общо 7 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград след обявения конкурс. Крайният срок за подаване на проектите бе 31 август т.г. Критериите по които са оценявани участниците са: брой потребители; устойчивост на проектите; подходящо местоположение; срок за реализация; съфинансиране и др. 
С домоуправителите на одобрените проекти предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември т.г. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?