DGNEWS.EU

Пожарната в Димитровград зарадва малчугани предпразнично

Пожарната в Димитровград зарадва малчугани предпразнично
Sep 13
13:26 2018

Наличната си противопожарна техника показа днес Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в Димитровград. По повод утрешния професионален празник на огнеборците - 14 септември на централния площад се състоя демонстрация на техники за пожарогасене и аварийно-спасителни дейности. Показан бе и целия автопарк и оборудване, с което службата разполага.

Най-голям интерес към събитието проявиха децата и възпитаници на детските градини, които можеха да се качат на пожарните, да сложат каски и да гасят с маркуч като истински пожарникари. Малчуганите научиха повече за професията на огнеборец. Огнеборците раздадоха и специални листовки и пособия с информация какви опасности може да причини безразборната игратс огъня. 

Димитровградската служба разполага с 5 пожарни автомобила. Два от тях са за водопенно гасене, две са високопроходими за горски и полски пожари и една за комбинирано гасене с вода и прах. Оборудването включва още спасителна лодка, УТВ и микробус за придвижване на по-голям състав при необходимост. Към момента персоналът й наброява 41 души.

Събитието уважи и кмета на Димитровград Иво Димов, който лично изпробва сигналната уредба на един от пожарните автомобили. Той припомни тежките наводнения в общината преди няколко години, когато именно лодката на огнеборците помогна за евакуирането на жители при придошлите води. Днес бе показано и специалните водонепромукаеми костюми, с които пожарникарите работят при водни бедствия.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?