DGNEWS.EU

С обновена база училищата в Димитровград откриват новата учебна година

С обновена база училищата в Димитровград откриват новата учебна година
Sep 12
15:31 2018

С нови шкафчета за първокласниците и обновена материална база, димитровградските училища ще посрещнат новата учебна година. В момента тече трескавата подготовка по подреждане на новия инвентар, почистване на класните стаи и репетиции по откриване на учебната година. Приготовленията ще продължат до понеделник, когато ще бие първия училищен звънец.

Общо 6 училища в Димитровград ще посрещнат ученици с нови чинове, ученически столове и маси, учителски бюра, гардероби, бели и интерактивни дъски, шкафове, стелажи и др. Част от специализирано оборудване за кабинетите по компютърни науки, химия, биология, трудово обучение, готварство и др., също е обновено. Закупени са и нови компютри, принтери, микроскопи, интерактивни дъски, мултифункционални устройства и протектори, озвучителни системи и др.  

Днес наша проверка в димитровградското СУ „Любен Каравелов” показа, че новите чинове и шкафчета вече са монтирани в класните стаи. Доставено е и специализираното оборудване по физика, химия, тестват се и новите компютри и протектори.  

Припомняме, че подмяната на обзавеждането, специализираното оборудване и инвентар, на стойност над 865 000 лв. бе осъществено по проект, финансиран с европейски средства. Отделно нови шкафчета за първокласниците са осигурили и останалите училища, които останаха извън проекта. Най-голямата придобивка от тази година са обновените училищни дворове на шестте училища по европейски проект за над 6 млн. лв.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?