DGNEWS.EU

Безплатен курс по програмиране организират отново в Димитровград

Безплатен курс по програмиране организират отново в Димитровград
Sep 11
10:16 2018

За втора поредна година Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде домакин на безплатния подготвителен курс по програмиране за начинаещи „Programming Basics“, организиран от Софтуерния университет – София. Той ще се проведе в продължение на 8 съботи, от 6 октомври до 24 ноември, в голямата читалня на библиотеката. 

Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.Кандидатстването за курса Programming Basics става онлайн, на сайта на Софтуерния университет https://softuni.bg/apply и ще продължи до 27 септември. Одобрените участници, които не са читатели на Библиотеката, следва да направят своята регистрация до започването на курса (или най-късно на 6 октомври) в Заемна за възрастни.

В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът "Programming Basics" дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на университета. Изпитът ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г. (онлайн), но е позадължителен за преминалите обучението.

„Радваме се, че чрез съвместното реализиране на тази прекрасна инициатива даваме шанс на нашите съграждани за по-добра реализация и правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри и липсата на подобни обучения в малките населени места”, сподели главния библиотекар Валентина Терзиева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?