DGNEWS.EU

Световен успех на корабомоделистите от Димитровград

Световен успех на корабомоделистите от Димитровград
Sep 10
16:00 2018

Три медала спечелиха корабомоделистите от Димитровград на Световно първенство по Корабомоделен спорт, провело се от 1 до 9 септември в румънския град Галац. Два бронзови медала завоюва 10-годишният димитровградчанин Теодор Тончев, а сребърен - Асен Иванов, който е ръководител на клуба в Димитровград. И двамата са бяха в състава на българския национален отбор.

Съдиите и организаторите бяха възхитени от представените български модели  и най-вече от отличното представяне на 10-годишния Теодор Тончев. Състезанието се е проведе при отлична подготовка от страна на домакините от Корабомоделен клуб – Галац и Техническия университет в Галац, сподели при завръщането си Иванов.

Първенството бе организирано от Световната организация по корабомоделен спорт – NAVIGA, Румънската федерация и Технически университет град Румъния. В състезанието участваха отбори от Беларус, България, Русия, Украйна, Чехия, Полша, Китай, Италия, Франция, Хърватия, Холандия, Германия, Казахстан и Румъния.

Това е поредния успех за димитровградския клуб по корабомоделизъм. В края на юни т.г. 10-годишният Теодор Тончев завоюва и златен медал на европейското първенство.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?