DGNEWS.EU

Балкан Офроуд Рали минава през Димитровградско на 18 септември

Балкан Офроуд Рали минава през Димитровградско на 18 септември
Sep 07
09:27 2018

Международното състезание за високо проходими автомобили „Балкан офроуд рали” ще премине през територията на община Димитровград в землището на с.Долно Белево на 18 септември, съобщиха от администрацията.

Надпреварата ще се проведе от 15 до 22 септември на територията България за осма поредна година. Ралито е част от спортния календар на Българска Федерация по Автомобилен Спорт (БФАС) и е серия от най-голямото офроуд рали в Европа – Рали Бреслау. В надпреварата ще вземат участие отбори от над 20 държави, с мотоциклети, АТВ и автомобили с висока проходимост.

В рамките на Балкан Офроуд Рали ще се проведе и третото издание на рали за исторически автомобили – Балкан Класик Рали със състезателни отбора от Европа, Южна Америка и Африка. Програмата предвижда 8 състезателни дни по трасе с над 2000 километра. Повече информация можете да намерите на официалните интернет страници на ралито: www.balkanoffroad.netwww.rallye-breslau.com и www.balkanclassic.com.

Състезателните трасета преминават само извън населени места по съществуващи горски и полски пътища, основно черни земни пътища, каменни и макадамови отсечки, със средна дължина на дневните етапи от около 250 км. Освен със специално оборудваните и високо проходими четири линейки и обособения медицински пункт във всеки бивак, ралито разполага и със спасителен хеликоптер.

Квалифицирани екипи, оборудвани със специализирана техника ще се грижат за пожарната безопасност, почистване и премахване на преместваеми обекти от териториите, през които преминава трасето на състезанието.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?