DGNEWS.EU

Жаклина Иванова от Димитровград с национална диплома на отличник

Жаклина Иванова от Димитровград с национална диплома на отличник
Aug 28
14:45 2018

Димитровградчанката Жаклина Иванова от ПМГ “Иван Вазов” получи почетното отличие “Национална диплома” на Министерството на образованието и науката за пълния отличен от матурите. Тя и още две нейни връстнички от Хасково - Антонина Попова от Езикова гимназия “Асен Златаров” и Мариела Драгиева от ПМГ “Боян Петканчин”, бяха отличени днес. Дипломите им връчи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева в присъствието на техните учители и директори.

Високото отличие се връчва от 1996 г. за отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

С министерска заповед Жаклина Иванова получава дипломата за отличния си успех по всички предмети и за участие в Младежкия обмен по програма “Еразъм +”. Жаклина е приета “Журналистика” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Тя е една от най-добрите волейболистки на “Раковски” (Димитровград) и ще се запише в университетския отбор на Софийския.

Антонина Попова получава дипломата за отличния си успех по всички предмети и за участие в Националната олимпиада по английски език. Антонина ще следва “Английска филология” в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и иска да работи като учител.

Мариела Драгиева получава дипломата за отличния си успех по всички предмети и за участие във финалния кръг на състезанието по български език и литература “Стъпала на знанието”. Мариела е приета “Българска филология” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и също се е насочила към учителската професия.

За тази учебна година почетното отличие “Национална диплома” на МОН получават общо 40 ученици от 16 области в страната. Хасковска област е на 5-то място след София, Пловдив, Варна и Бургас.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?