DGNEWS.EU

Панаир на занаятите отваря от утре в Димитровград

Панаир на занаятите отваря от утре в Димитровград
Aug 27
16:42 2018

Панаир на занаятите отваря от утре по случай празника на Димитровград. До 2-ри септември български майстори и творци от Димитровград, Хасково и Габрово ще покажат своите произведения. Панаирът ще бъде разположен по алеята към парк „Марица” до Общината.

В панаирните дни между 16:00 и 22:00 часа, ще може да разгледат и да закупят изделия на утвърдени димитровградски майстори – дърворезбите на майстор Георги Георгиев, авторската керамика „Калиниа” на майсторите Иво и Тони Господинови, уникалните сувенири от вълна на майстор Катерина Тончева.

В базара ще участва още майстор Цанка Стоянова със своите български сувенири от дърво, Христо Тилев с впечатляващите си макети на къщички и Галя Господинова със своите детски играчки и сувенири от плат.

По време на панаира на занаятите ще може да се насладите на голямо разнообразие от авторски бижута от камъни, естествени материали, бижутерска смола и глина, представени от майстор Таня Текнефезова, Антония Христозова, Дора Тодорова и Ива Димитрова.

През петте дни на занаятчийското изложение може да станете участници в демонстрации и атрактивни работилнички ще радват най-малките. Там те ще могат да се докоснат до българските занаяти като изработят изделия с помощта на майсторите.

Организатори на проявата са Община Димитровград, читалище "Звездица-2003" и Дружеството на димитровградските дърворезбари "Свети Спиридон".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?