DGNEWS.EU

„Art Voyage“ представя изкуството на 14 художници в Димитровград

„Art Voyage“ представя изкуството на 14 художници в Димитровград
Aug 23
14:10 2018

Изложба живопис „Art Voyage” на Арт Интернешънъл Груп ще открие на 29 август,сряда, от 18 часа в голямата зала на художествена галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград. Събитието е част от програмата за празника на града.

Проектът „ Art Voyage“ е създаден на основата на предхождащия го проект „Безгранично изкуство“, успешно проведен от художниците участници в Арт Интернешънъл Груп през периода 2014 -2016 г. в различни краища по света, сподели урединкът на глареята Антоанета Станчева. Проектът надгражда изначалната идея за приятелство и международно сътрудничество на артисти от различни страни. Пътешествайки и запознавайки се с езиците и културите на различните страни, авторите изразяват и споделят своята собствена култура в своеобразен диалог със своята публика.

Посредника за културния обмен между художници и зрители е най-универсалният език – езикът на изкуството. Само изкуството дава възможност да се създаде нещо ново на основата на вече съществуващото, да се пренесат идеи и енергия от една културна среда в друга, от един времеви момент в друг. Силата на изкуството е и в този вълнуващ опит да се установи връзка, независимо от разликите в мирогледа и житейските ценности. В този проект художниците показват влиянието на изкуството като медиатор от вътрешния към външния свят на всеки един от тях. Защитавайки културните кодове на съвременното глобално информационно пространство, изложбата „Art Voyage“ представя изкуството на 14 художници от международната група Арт Интернешънъл :

Александр Белугин/Русия/, Бурджу Еркал Салман /Турция/ - гост, Джон Дейвънпорт/Англия/, Ерна Феряниц /Словения/, Игор Бурдонов / Русия/, Малкълм Хейг / Англия/, Филип Брийз /Англия/, Саша Кук /Русия, Англия/, Светлана Елантсева / Русия, Англия/ , Светлана Хелен Уилямс /Русия, Англия/, Светлана Орлова Соло /Русия/

Българските артисти в тази проява на групата са представени от Светлозар Недев и Надежда Стойнева /гост/, както и Павлина Копано /България, Турция/, дългогодишен преподавател в Димитровград и куратор на настоящата изложба.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?