DGNEWS.EU

Посрещнаха Световната купа по волейбол в Димитровград

Посрещнаха Световната купа по волейбол в Димитровград
Aug 22
19:22 2018

Шампионската купа на предстоящото Световно първенство по волейбол за мъже посрещнаха тази вечер състезатели на волейболен клуб „Раковски” и фенове на спорта в Димитровград. Сред присъстващите на събитието бяха зам.-кметът Яшо Минков, президентът на „Раковски” Петър Ташев и треньори на клуба.  

Купата тежи 9 кг и е висока е 42,88 см. Изработена е от никел, платина и злато. Тя бе донесена от представители на Българската федерация по волейбол, с което градът стана част от турнето й из страната.

 „Това е оригиналната купа. Едната е в световния шампион Полша, а втората ще я получи победителя в 19-ото издание на световното първенство на 30 септември в Торино, Италия. Съставена е от 12 еднакви части, които оформят топката и които символизират 12-те състезатели във всеки един отбор по волейбол. Не само шестимата играчи на полето, но и шестте резерви”, обясниха те.

„Идеята на Българската федерация по волейбол за показване на Купата из страната е да се популяризира Световното първенство по волейбол, защото това е най-големия волейболен форум на планетата. Световно първенство за мъже и жени се е провеждало преди 48 години, сега отново сме домакини заедно с Италия. Желанието ни е българската публика за подкрепя и застане зад отбора, както са го правили винаги и нашите момчета да вдигнат Купата в Торино”, споделиха представителите на федерация.

Купата бе представена в София, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Велико Търново и Стара Загора. Утре тя ще бъде показана и на феновете на волейбола в Бургас.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?