DGNEWS.EU

НАП затваря два магазина заради данъчни нарушения

НАП затваря два магазина заради данъчни нарушения
Aug 22
14:21 2018

Магазин за цветя в Димитровград и друг за хранителни стоки в Хасково затварят заради данъчни нарушения, съобщават от офиса на НАП. През миналата седмица същата мярка „запечатване“ бе приложена и спрямо хранителен магазин в Харманли и търговски обект за пакетирани стоки в Димитровград. Мярката е наложена заради неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби, уточняват от НАП в Хасково, а именно – не издаване на касови бележки и разминаване между касовите наличности и дневните отчети от извършени продажби.

Запечатаните от НАП от началото на годината досега търговски обекти на територията на област Хасково са 17. От 1 юли мярката се прилага от проверяващите от звеното за фискален контрол, което осъществява оперативните проверки по спазване на законовите разпоредби при извършване на продажби и тяхното отчитане.

„Запечатването на обект“ е мярка, която НАП прилага независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции, а от началото на тази година обектите, подлежащи на запечатване, и тяхното местонахождение се публикуват в списъци в интернет страницата на НАП.  В специално създадена рубрика на електронен адрес www.nap.bg , в секция „Полезно“ може да се извърши справка за всеки обект, в който органите по приходи на Агенцията са установили данъчни нарушения, заради които се налага принудителната административна мярка.

През тази година в областта са били запечатвани маси за търговия на пазара в Димитровград, бензиностанции, магазини за промишлени стоки и за храни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?