DGNEWS.EU

Правителството отпусна близо 10 млн. лв. за 8 общини в Хасковско

Правителството отпусна близо 10 млн. лв. за 8 общини в Хасковско
Aug 10
13:00 2018

Министерски съвет отпуска 9 665 000 лева допълнителни трансфери за текущи ремонти и за придобиване на нефинансови активи на 8 общини от област Хасково. Средствата са одобрени за конкретни проекти.

Най-много средства получава Харманли - 5 095 000 лв. От тях 4,1 мн. лв. са за частична реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Хеброс“ в града, а други 995 000 лв. за ремонт на сградата на Народно читалище „Дружба – 1870“.

Кабинетът отпусна и един милион лева за изграждане на пътна връзка на АМ „Марица“ с индустриална зона в Свиленград. Други 820 000 лв. се дават на община Симеоновград за рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и подмяна на ВиК мрежата.

За община Стамболово са определени 700 000 лв. за частично финансиране реконструкция на пътен участък с дължина 4 км от разклон с. Поповец до с. Пътниково. Община Хасково пък се разполага с 300 000 лв. за изграждане на канализационна мрежа за отпадни води (с два клона) и възстановяване на уличното платно на ул. „Враца” в кв. „Хисаря”.

По бюджета на община Любимец ще бъдат преведени 560 000 лв. От тях за реконструкция и обновяване на сграда на обществена кетъринг кухня за основни целеви групи в общината - 87 960 лв.; за ремонт на сграда на бивш Младежки дом в града – 140 000 лв.; за ремонт на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Малко Градище – 170 000 лв.; за ремонт на читалище в с. Йерусалимово – 82 040 лв., и за ремонт на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в гр. Любимец – 80 000 лв.;

За община Маджарово са заделени общо 550 000 лв., от които за 150 000 лв. за ремонти на сградите на кметствата в селата Долни Главанак, Тополово и Долно Съдиево, а останалите 400 000 лв. за реконструкция на улици в последното село.

Минерални бани получава 640 000 лв. за благоустрояване на улична мрежа в с. Колец.

Останалите три общини, за които правителството не отпуска средства, са Димитровград, Ивайловград и Тополовград.„Две от тези общини се управляват от най-успешните кметове на ГЕРБ – Иво Димов и Диана Овчарова. Техни проекти бяха финансирани с предишни решения на МС. Затова в случая не можем да говорим за политически подход при отпускането на средства от правителството. Категорично заявявам, че в област Хасково никога е нямало делене на кметовете - средства получават всички, които имат качествени проекти и добри идеи. Но ако трябва да се включа в темата, която се коментира на национално ниво, ще кажа ясно, че с радост бихме подкрепили общини с кметове на БСП, но в нашата област такива кметове няма“, заяви областния управител Станислав Дечев.

Той и кметът на Харманли Мария Киркова дадоха съвместна пресконференция, на която представиха в детайли проектите за ремонтите на стадион „Хеброс“ и на читалище „Дружба“. „Безспорно те са едни от най-значимите проекти в област Хасково. Затова се радвам, че успяхме да убедим министрите и правителството да подпомогнат финансово тези проекти“, каза още губернаторът.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?