DGNEWS.EU

Внимание: Рискът от пожари се повишава

Внимание: Рискът от пожари се повишава
Aug 09
13:00 2018

Рискът от възникване и бързо разпространение на пожари се повишава, алармират от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. С цел не допускане на сериозни инциденти и опазване на селскостопанската реколта, гората и имуществото на гражданите.Оттам напомнят основните правила за пожарна безопасност.  

През летния сезон е недопустимо изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в околната среда.Забранено е унищожаването на сухи клони и отпадъци чрез изгаряне в горски участъци и в земеделски земи, както и паленето и опалването на стърнищата.

Всички моторни превозни средства, които влизат в горите или извършват селскостопанска дейност, трябва да са технически изправни, с уредба недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри;

Преди да запалите огън уверете се, че не е ветровито и че имате достатъчни количества вода или други подръчни средства за гасене. Не оставяйте огъня без наблюдение, а накрая внимателно го изгасете, съветват още огнеборците.

Не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и гасенето при реална опасност от пожар.

Разчистването на сухи треви и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, а не чрез изгаряне.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?