DGNEWS.EU

Активи до четвърт милион продава НАП в Хасково

Активи до четвърт милион продава НАП в Хасково
Aug 06
16:13 2018

Активи на стойност до почти четвърт милион лева продават публичните изпълнители от Националната агенция за приходите в Хасково. Най-евтиното предложение е мотоциклет Suzuki, което се намира в хасковското село Узунджово. Мощността му е 75 kw и е оценено на 900 лв. Може да бъде огледано лично от проявяващите интерес от 9 до 16 август.

Два леки автомобила, сравнително нови и в добро състояние могат да бъдат закупени също чрез НАП в Хасково. Единият от тях – BMW, модел X5 от 2007 г., се предлага за 12 000 лв. Сроковете за участие в търга за него изтичат утре. До края на утрешния ден може да бъде огледано, а също така следва да се внесат депозит в размер на 20% от стартовата му цена и ценово предложение за откупуване. Другият лек автомобил е NISSAN, модел Qashqai. От 2008 г. е, червен металик на цвят и с гориво дизел. Оценен е на 15 000 лева. Неговите огледи са до края на тази седмица, също на адрес в Хасково.

Активният сезон през септември публичните изпълнители от офиса ще открият с продажба на имот в Източна индустриална зона. Парцелът е 3 712 квадратни метра, 23 от които са застроени. Продава се заедно със сградата в него, която е едноетажна и с промишлено предназначение. Целият имот е подходящ най-вече за производствен или складов обект. Оценен е на 244 222 лв. и ще може да бъде оглеждан от кандидат купувачи в началото на следващия месец. Подробности за търга, както и крайните срокове за участие в него – внасяне на депозит и подаване на ценова оферта, ще бъдат публикувани допълнително в интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

С приходите от проведените търгове частично или изцяло ще бъдат погасени данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите, уточняват от Агенцията. От там препоръчват, за да не се стига до продажба на актив с цел принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета, при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?