DGNEWS.EU

Ремонтират улици и паркинги в Димитровград за 2,7 млн. лв.

Ремонтират улици и паркинги в Димитровград за 2,7 млн. лв.
Aug 06
14:38 2018

Ремонти на улици, паркинги, тротоари и водопроводи за над 2,7 млн. лв. планира да извърши Община Димитровград. Това става ясно от обявената от кмета Иво Димов обществена поръчка за инженеринг - проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор в края на юли. В нея е предвидено рехабилитация на около 30 000 кв.м улична мрежа. До 23 август включително фирмите кандидати могат да подават оферти и заявления за участие в процедурата.

За ремонт се предвижда паркинга пред парк Марица, където са разположени едни от атракциите на града – гигантските пейка, стол и лампа. Планирана е рехабилитация по общо 7 улици. Първата е „Емилиян Станев” с ремонт пътните участъци и паркинги пред блокове 13 и 15 бл. 17 и 19. За ремонт са предвидени още улици и паркинги на „Софроний Врачански” 3, ул. „Химик”, ул.” Неофит Бозвели” 2 и 4; паркинга пред бл.2. на ул. „Христо Г. Данов” и пътното плътно до кръстовище с ул. „Патриарх Евтимий”. По нея пък ще се ремонтира както части от улицата и пред бл.15, така и паркинги пред блокове №№ 7,11 и 13. Последната улица по която ще се ремонтира е „Захари Зограф”, като и тук освен с части от улицата ще се ремонтират паркингите пред бл. 17,18,19,20,24,25 и 31.

Ремонтите ще се извършват от една фирма, тъй като обществената поръчка не е разделена на обособени позиции. Мотивите на възложителя са, че работата на повече от един изпълнител ще доведе до затруднения на пътното движение, разполагане на множество техника и цялостния строително-ремонтен процес и ще отделните видове дейности.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?