DGNEWS.EU

Роми нападнаха полицаи в Хасково с брадви и сапове

Роми нападнаха полицаи в Хасково с брадви и сапове
Aug 02
14:43 2018

Банда хасковски роми нападнаха с бради, сапове и улуци полицейски служители в хасковския квартал „Република” снощи, съобщиха от областната дирекция на МВР. Към 21:31 ч. служителите на реда в районното получили сигнал от 20-годишна жена, че съпругът й и неговия баща са я изгонили от палатката, в която живее, отнемайки й 2-годишното й дете и заплашвайки я с развратни действия.

На място изпратения автопатрул е установил двамата мъже на 28 и 54 години. В присъствието на полицаите лицата са отправили заплахи към жената за убийство и категорично отказали да й върнат детето. След устно предупреждение на служителите на МВР да прекратят противоправното си поведение, двамата били поканени в сградата на Районното управление в Хасково за изясняване на случая и вземане на отношение.

Въпросните лица категорично отказали и започнали да отправят закани и заплахи за саморазправа към полицаите. В същото време на мястото с два леки автомобила, са пристигнали общо 8 лица, които без да имат отношение към случая нападнали служителите с брадви, сапове и улуци. Един от тях е ударил с юмрук в областта на главата на един от полицаите. За овладяване на ситуацията и недопускане на последващи посегателства спрямо полицаите е използвано огнестрелно оръжие, вследствие на което са задържани пет от лицата. Трима от извършителите на хулиганските действия са избягали и се укриват, като е организирано издирването им.

Служителя пострадал при инцидента е прегледан в ЦСМП Хасково, като за момента е установено, че му е нанесена лека телесна повреда. Образувано е бързо производство, което се наблюдава от районна прокуратура Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?