DGNEWS.EU

Топъл обяд за 500 човека осигури Община Димитровград

Топъл обяд за 500 човека осигури Община Димитровград
Jul 30
16:32 2018

Кметът на Димитровград Иво Димов подписа анекс към договор с Агенцията за социално подпомагане за осигуряване на топъл обяд за 500 бедни, самотно живеещи и социално слаби в общината. Услугата се предоставя по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд през делнични дни в периода от 1 август  2018 г. до 31 януари 2019 г.

Целевите групи са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; скитащи и бездомни деца и лица.

Храната ще се приготвя и доставя от хасковския едноличен търговец „ТАНО – Николай Траилов”. Фирмата е спечелила процедура за обществена поръчка по Закона за социално подпомагане. Раздаването става чрез разкритите на територията на Димитровград и малки населени места клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата, където няма такива, уточняват ото общината.

Досега 116 човека получаваха храна по т.нар. програма за топъл обяд, а от 1 август техният брой нараства с 384 човека. Трапезарията ще обслужва хора от града и селата Добрич, Крум, Ябълково, Скобелево, Странско, Великан, Горски извор, Сталево, Крепост, Воден, Черногорово, Малко Асеново, Голямо Асеново, Радиево, Брод, Злато поле, Долно Белево, Райново и град Меричлери.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?