DGNEWS.EU

Общинари работят бързо, евтино и екологично с електрически триколки

Общинари работят бързо, евтино и екологично с електрически триколки
Jul 30
12:00 2018

Демонстрация на най-новите превозни средства закупени за служителите на Община Димитровград, направи днес кметът Иво Димов. Той и работещи в общинска администрация представиха възможностите на двете електрически триколки, които ще ползват чиновниците по работа обекти из града.

Бързо, евтино и екологично, мога да го определя предимствата на тези транспортни средства, които са модерен начин за придвижване в градска среда. Всяка администрация е като жив организъм и трябва да се приспособява към новостите. Смятам, че за колегите ще бъде удоволствие и улеснение през лятото. Имаме служители в няколко отдела, които всеки ден се налага да работят из града. Сега ползват служебните автомобили, но се съобразяват с графиците на шофьорите или наличните свободни автомобили. От днес вече ще могат да си изпълняват задълженията без да се съобразяват с това”, подчерта градоначалникът.  

Черните триколки са изработени от висококачствена стомана, имат европейски сертификат и тежат около 42 кг. Технически параметри на двигателя и литиевата батерия позволяват с едно зареждане да се изминават между 30-35 км. Максималната скорост, която развиват е до 35 километра в час, а максималното натоварване е до 150 кг.

Возилата са със седалки, имат предни светлини и механична спирачка. Необходимото време на зареждане на батериите им е между 5 и 8 часа. стойноста на всяка е малко над 700 лв.

На днешната демонстрация новите триколки изпробваха още деца, представителите на медиите и 78-годишната Вълка Колева от димитровградското село Бряст, която през 2016 г. първа се пусна с електрическа триколка по улиците на града.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?