DGNEWS.EU

ОбС даде зелена светлина за зарядни станции за електромобили

ОбС даде зелена светлина за зарядни станции за електромобили
Jul 26
11:55 2018

Две зарядни станции за електромобили ще се изграждат в Димитровград. Зелена светлина за пилотния инвестиционен проект даде днес тукашния Общински съвет. Местните парламентаристи подкрепиха предложението на кмета Иво Димов, който получи публична похвала за инициативата от съветническата група на „Да за Димитровград”, които неотдавна излязоха с предложението общината да изгради такива.   

Градоначалникът коментира, че вместо да се влагат общински средства в начинанието, общината дава възможност на частната инициатива. Припомняме, че заявен интерес за изграждането на две зарядни станции за електромобили дойде от акционерното дружество „еМобилити Интернешънъл“. От компанията поискаха общината да осигури безвъзмездно  подходящи терени с две паркоместа, на които да се осигури възможност за безплатно паркиране на електромобилите.

На днешното заседание на ОбС Иво Димов изтъкна, че общината е постигнала договореност  с инвеститорите, подходящите терени да им бъдат отдадени под наем срещу начална тръжна цена от 4,06 лв. на квадратен метър на месец без ДДС. Причината е, че площите са публична общинска собственост. Кметът увери че общината ще се погрижи да осигури трифазен ток и необходимата мощност за бъдещите зарядни станции.

 Едната зарядна станция ще бъде изградена на булевард „Г. Раковски” близо до трафопоста, намиращ се между блоковете 6 и 8 на ул. „Хр. Смирненски”. Втората станция ще на бул. „Д. Благоев” близо до водната кула, обясни кметът. Местонахождението им ще бъде видимо и през интернет, което ще позволи по широкото им използване.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?