DGNEWS.EU

Търсят пари за тревна настилка на „Миньор”, стадионът се нуждае от ремонт

Търсят пари за тревна настилка на „Миньор”, стадионът се нуждае от ремонт
Jul 12
14:50 2018

Кметът на Димитровград Иво Димов ще търси съдействието на спортното министерство за финансиране подмяната на сегашната тревна настилка на стадион „Миньор”. „Тревата не е сменяна от много години и е остаряла морално и физически. Ще направим проект за подмяната й с тревни чимове, ще остойностим разходите и ще търсим финансиране”, поясни Димов.  

На въпрос на dgnews.eu общината ще търси ли съдействие от ведомството и за подобряване цялостната визия на стадиона, който от десетилетия е за цялостен ремонт, Димов коментира: „Всеки ремонт свързан с модернизация на едно спортно съоръжение е свързан със сериозно финансиране. На първо време е най-важно и наложащо да сменим настилката. В по дългосрочен план може да мислим за изграждането на козирка в централната част и за нещо съвременно по отношение на седалките”, заяви той.

Попитан дали се планува ремонт на главния вход на стадион „Миньор” откъм ул. „Захари Зограф”, Димов коментира че това означава цялостна реконструкция на спортното съоръжение. ”На парче ако работим нищо не става. Няма как ако влагаш 50-100 хил. лв. Виждате за спортната зала ни трябваше сериозно финансиране, което успяхме да осигурим”, допълни кметът.

Факт е, че от години общината се опитва да поддържа базата с частични ремонти по отделни части от стадиона. Преди време общината направи и фитнес на открито за удобства на живеещите в квартала. В момента тревните настилки на централното и на помощните игрища са в задоволително състояние благодарение на полаганите грижи. Това позволява на димитровградския футболен тим да играе официалните си домакински си мачове тук. За редовните посетители тук е очевидна необходимостта от цялостен ремонт на „Миньор”, който да заличи руините останали от времето на соца. Такъв няма да може да се финансира по ОП „Региони в растеж” в този програмен период, затова надежда е спортното министерство да финансира ремонта, както прави за други стадиони в страната.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?