DGNEWS.EU

Спортната зала в Димитровград вече с басейн и сауна

Спортната зала в Димитровград вече с басейн и сауна
Jul 11
13:09 2018

Спортна зала „Младост” в Димитровград вече е напълно обновена, с работещ басейн и сауна за спортистите, а сколо и с фитнес. Днес кметът на общината Иво Димов показа в какво точно са инвестирани 220 000 лв. от общинския бюджет в малкото крило на залата. Средствата са отделно от отпуснатите от правителството 3 млн. лв. за основен ремонт на спортната зала, който приключи преди месеци. Държавното финансиране не стигна обаче да се ремонтират тренировъчните зали на клубовете „Фаворит” и „Младост”, съблекалните, помещенията на треньорите, санитарните възли и др.

Приключилият сега ремонт окончателно превръща залата в модерно съоръжение готово да посреща елитни клубове и състезатели, както и домакинства от международен ранг, изтъкна днес кметът Иво Димов. Първата видима разлика е, че северното крило на залата вече има навес, който ще пази сервизният вход при дъжд и сняг. Във фоайето пък има монтиран специален постер пред който спортистите да дават изявления за медиите. Целият коридор е напълно обновен като в краят му е отворен и втори изход, с което са спазени изискванията за пожароопасност.

Залите на състезателите по скокове на батут и по кик бокс са обновени, а специалната им настилка  е от най-ново поколение. С такава е обзаведена и бъдещата фитнес зала, за оборудването на която на първо време ще са нужни още 10 000 лв. Напълно ремонтирани са залите на треньорите и санитарните възли и съблекални за спортистите.

Освен това крилото вече разполага със учебен кабинет в който ще може да се преподава и теория. Той е обзаведен с масите, които доскоро се ползваха в заседателната зала в общината. За 12 000 лв. е напълно изградена е суаната до басейна, който ще се ползват за рехабилитация на състезателите. Днес кметът Иво Димов напомни, че преди години тук масажисти са помагали на спортистите за тяхното възстановяване. За това ще помага и съвременната климатизация и газификация на спортното съоръжение. Градоначалникът сподели, че една от неговите мечти е било да види така уредена и обновена спортна зала „Младост”. Той показа и възможностите което предоставя отреденото помещение за кафе, което общината отдава под наем. То също има климатици, самостоятелен санитарен възел и възможност за приготвяне на бързи храни.      

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?