DGNEWS.EU

Фен на джаза изненада с подарък димитровградски музиканти

Фен на джаза изненада с подарък димитровградски музиканти
Jul 06
09:16 2018

Букет от джазови стандарти и хитови парчета представиха в Димитровград музиканти от 3 държави в концерт на открито. Снощната изява на централната алея пред КДК бе първата от проявите на Акустично джаз трио – Димитровград по повод 10-годишнината от инициативата "Късче от лятото" на триото.

Десетки димитровградчани се насладиха на музикалните изпълнения на джазмените Димитър Русев – Мутата, Митя Йорданов, Петър Ганев,  вокалите Мария Арнаудова и Даниел Николов от Стара Загора, бас китариста Плавен Солаков и приятелите им от Турция и Гърция Джан Туту, Николаос Сидеридис и Михалис Петрусис.

По време на концерта димитровградските джаз музиканти бяха приятно изненадани с подарък от своя почитател Милен Радев. Преди да поднесе подаръка си – светеща картина, той благодари на джазмените за красивите им изпълнения и за организираните през последното десетилетие концерти на открито, с които обогатяват културния живот в града.  

Следващата проява на триото е на 23 юли, когато от 18 часа в изложбена зала „Асен Крайшников“ на КДК ще се открие изложба на оригинални чешки филмови със съдействието на Чешкия културен център в София.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?