DGNEWS.EU

Валери Добрев с поредни награди от кино фестивала в Шумен

Валери Добрев с поредни награди от кино фестивала в Шумен
Jul 05
13:00 2018

Две отличия завоюва димитровградчанинът Валери Добрев на кинофестивала в Шумен, който е най-стария за любителски документални филми на историческа тематика у нас. Тазгодишният носител на наградата за култура на Община Димитровград бе удостоен със специалната награда на шуменския Регионален исторически музей за филма "Легенда за Кральо Воевода". Лентата му "Обстановка на границата" пък бе класирана на трето място от елитното жури, в което бяха известният кинокритик Александър Донев и Мая Вапцарова.

Димитровград бе представен и от Димитър Димитров, а областта от хасковлията Янко Найденов. Припомняме, че през май тази година двамата димитровградчани получиха награди от кино фестивала "Защитени светове" в с. Райново. 

При завръщането си от фестивала Валери Добрев изказа специални благодарности към Ангел Василев и Димитър Атанасов, които са му помогнали при реализацията на кино продукциите му. Добрев е носител и на редица други награди, в това число и от фестивала в Шумен. В тазгодишното издание на фестивал бяха представени 56 филма, а сред авторите бяха представители на Македония, Украйна и Русия.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?