DGNEWS.EU

Две мечки избягаха от клетката си в Димитровград

Две мечки избягаха от клетката си в Димитровград
Jul 04
13:52 2018

Кафявите мечки Митко и Ани, които са сред любимите обитатели на зоокъта в парк „Вапцаров” в Димитровград, излязоха от клетката си днес. Животните напуснали огражденията докато получавали редовната си порция храна от работник за ужас на намиращите се по същото време в зоокъта майки с деца. Инцидентът станал в късния преди обед. Посетителите веднага били изведени на безопасно място, а районът е бил отцепен от полицията, разказаха очевидци и жители на квартала.

На място е бил сформиран екип по залавяне на мечките, а съдействие е оказал и дежурният охранител в парка. На място е бил извикан ветеринарен специалист, който да упои мечките. Причина за приспиването им станал отказа на женската Ани да влиза в клетката, за разлика от мъжкаря Митко, който се оказал по-послушен и сам се отправил към нея. По преценка на специалистите той също бил упоен от страх да не бъде подведен от приятелката си или да стане агресивен. Това по думите на запознати било малко вероятно, тъй като двете кафяви мечки живеят от години в зоокъта и са свикнали с човешкото присъствие.

Инцидентът е успя да внесе паника сред живущите в квартала, заради добре проведената без излишен шум акция по залавянето на животните. Приспаните мечки са били внесени в клетката с помощта на работници поддържащи чистота в парка. Упойката продължаваше да действа на мечките поне два часа след слагането й, увери се наш екип на място. 

    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?