DGNEWS.EU

Румен Русев откри десетата си изложба в навечерието на празника на МВР

Румен Русев откри десетата си изложба в навечерието на празника на МВР
Jul 04
09:33 2018

Десетата си самостоятелна фотоизложба откри димитровградчанинът Румен Русев в изложбена зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата. Много гости, приятели, колеги фотографи и полицаи от Димитровград и Хасково присъстваха на събитието снощи. Всички те поздравиха авторът на изложбата, който е сред дългогодишните служители на МВР в града, а фотографията е негово професионално поприще. Откриването на експозицията от 20 фотоса бе съчетана и с утрешния професионален празник на полицейските служители.

Изложбата е десетата самостоятелна на Русев и пета, която той открива в залата на КДК. Той е сред участниците във всички благотворителни изложби, подчерта секретарят на клуба Анелия Радева. Авторът е завършил специалността „Художествена и приложна фотография в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.

„Румен Русев и изключителен професионалист. Той започва работа в МВР през 1989 г. като младши експерт към научно-техническата лаборатория и до девоенизирането на системата през 2006 г. достига звание капитан. Ако това не беше станало, днес Русев щеше да със звание подполковник. Той е доайен сред експертите по криминалистика в Димитровград”, сподели неговият приятел и колега Тодор Маринчев.

„През фотообектива и магнитната четка на Румен преминават хиляди местопроизшествия – убийства, кражби, катастрофи и други престъпления. Гледайки ежедневно Смъртта, той има сили да намира и отразява красотата в човешкото битие и заобикалящата ни прекрасна българска природа. Първата си фотоизложба прави през 1998 г., а през годините е участвал в 7 общи и 9 самостоятелни”, сподели Маринчев.

Откритата снощи фотоизложба представя природни красоти и забележителни кадри от старото корито на р. Марица до с. Злато поле, от Родопите, от язовирите в районите на Кърджали и Доспат, от Смолян, Каньона на водопадите, Крушунските водопади и др. Експозицията съдържа и черно-бели снимки от Прага.

На откриването снощи бе направена и първата откупка на фотография на Румен Русев, заснел залеза над яз. Доспат.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?