DGNEWS.EU

Джазмени от Турция, Гърция, Австралия и Англия с концерти в Димитровград

Джазмени от Турция, Гърция, Австралия и Англия с концерти в Димитровград
Jul 03
12:06 2018

С джаз концерти и изложба ще бъде отбелязана 10-годишнана от инициативата "Късче от лятото" на ръководителя на Акустично джаз трио - Димитровград Димитър Русев - Мутата. Първата от поредицата прояви стартира на 5 юли от 19 часа на централната градска алея пред Клуба на дейците на културата.

Вечерта димитровградчани ще могат да се насладят на джаз концерт на триото с приятели. В нига ще участват вокалите Мария Арнаудова и Даниел Николов, както и бас китариста Плавен Солеков. Специалното за концерта пристигат турските и гръцки музиканти Джан Туту, Николаос Сидеридис (тромпет) и Михалис Петрусис (контрабас).

На 23 юли от 18 часа в изложбена зала „Асен Крайшников“ на КДК ще се открие изложба на оригинални чешки филмови със съдействието на Чешкия културен център в София. Колекцията представя плакати на филмите от 60-те години „Пансион за ергени“, „Като баровци“, „Чук за вещици“, „Аз, печалният Бог“, „Черен Петър“, „Когато дойде котаракът“, „Лимонаденият Джо“, „Дамата на релсите“, „Маркета Лазарова“ и „Строго охранявани влакове“.

Джазовата програма ще продължи и на 1 август, когато отново на централната градска алея от 19 часа ще свирят джаз музикантите. В концерта участие ще вземат австралийския музикант Дейвид Дауер и англичаните Мат Фишер и Люк Фоулър.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?