DGNEWS.EU

БСП представя нова управленска визия на България

БСП представя нова управленска визия на България
Jul 03
09:42 2018

БСП ще представи визия за управление на България на национално съвещание на 21 юли, съобщи народният представител на „БСП за България” Виолета Желева на партийна среща в Димитровград снощи. „За последната една година в парламента БСП е внесла 31 законопроекта и показа, че е алтернатива на сегашното управление, че има друг начин на управление и други политики”, заяви Желева. По нейна покана в дискусията на тема „Накъде отива България” гостува зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Крум Зарков. Пред местни активисти на партията той представи основните акценти, които ще съдържа подготвящата се управленската визия на БСП.

„Целта е да набележим мерки, които да ни изведат от омагьосания порочен кръг, в който се въртим през последните години. Не е достатъчно само да констатираме, че България не отива на добре. Длъжни сме да спрем да се примиряваме.”, категоричен бе Зарков. Той коментира сегашното състояние в държавата във вътрешен, външен и политически план. Като основни проблеми той открои демографския срив, напускащите страната млади хора, ниските доходи на населението, лошата икономическа среда, порочното разпределяне на държавните пари чрез нагласени обществени поръчки. „В момента близо 80 на сто от финансовия ресурс в държавата се разпределя чрез обществените поръчки, които обаче отиват в едни и същи хора”, коментира Крум Зарков. По думите му този порочен механизъм на разпределяне на публичните средства е предпоставка страната ни да затъва все повече в блатото.     

На въпрос на dgnews.eu кога в БСП прогнозират следващия фалит на държавата, след като работещите у нас все повече намаляват, а издръжката на администрация, пансионери и социално слаби расте, Крум Зарков заяви, че не се наема да каже. „Пътят, по който вървим не е добър, но той може да бъде променен. Аз не искам да предвиждам следващия фалит на страната, а да предвидя как повече хора да живеят по добре. Точно това ще съдържат и мерките които подготвяме”, коментира той.  

На срещата присъстваха още народният представител Никола Динков, председателят на ОбС на БСП в Димитровград Койчо Николов, представители на бизнеса и местни активисти на столетницата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?