DGNEWS.EU

Предстоят добри дни в пътния сектор, мостът над Марица ще почака

Предстоят добри дни в пътния сектор, мостът над Марица ще почака
Jul 02
14:22 2018

„Не само Хасковска и Старозагорски области, а в цялата страна предстоят добри дни в пътния сектор, тъй като добрата новина е, че Европа ще запази финансирането за пътна инфраструктура и за следващия програмен период”. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в Димитровград, при старта на ремонта на третокласния път Чирпан – Симеоновград днес. „Ще акцентираме основно за пътна безопасност с европейския ресурс, а по линия на бъдещата ТОЛ система, която ще генерира три пъти по-голям ресурс, ще строим нови магистрали, скоростни пътища и второкласни и третокласни отсечки неремонтирани повече от 40 години, като тази която започваме днес”, коментира министърът.

„Надявам се след по малко от година и половина третокласната пътна мрежа в общината да е такава, каквато всички искаме да я виждаме. Надявам се съвсем скоро да приключат и процедурите за избор на изпълнител по другата проблемна отсечка от републиканския път І-5 на територия на община Димитровград - тази от Стара Загора, и”, обърна се към Нанков кметът на Димитровград Иво Димов. На свой ред регионалният министър даде уверение в това и обяви, че още по скоро ще започне изграждането на кръгово кръстовище между Димитровград и Хасково. „Този път също не бе ремонтиран над 40 години и в момента се изпълнява”, подчерта министър Нанков.

На въпрос на dgnews.eu предвижда ли се ремонт на моста над река Марица в Димитровград към кв. Марийно, който от дълги години е в критично състояние, предвид очаквания по-интензивен трафик след рехабилитацията на пътя Чирпан – Симеоновград, кметът Иво Димов заяви: „Проектът който имаме показва че ни трябват 1,5 млн. лв. Общината е подала документи до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, но няма как всичко да ремонтираме. Мисля че решаваме проблемите, не един и два сме решили от началото на кметския ми мандат. Не съм спрял да търся възможности, но напълно споделям мнението на министър Нанков, че няма как 40 години да неглижираш проблеми и да очакваш за една или две години, да се случи всичко. Надявам се един светъл ден да направим първа копка и на този мост”, заяви Димов.

Днес регионалния министър и димитровградския кмет посетиха и новоформиращата се индустриална зона между Димитровград и Хасково. Там на място те ще обсъдят проблемът с водоснабдяването на зоната, в която се концентрираха няколко завода и предприятия на чуждестранни инвеститори. Идеята е с проекта да се разработят два нови кладенеца за питейна вода, които да решат проблема. „Необходимите средства са близо половин милион лева с ДДС”, съобщи регионалният министър Николай Нанков.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?