DGNEWS.EU

Димитровград изгражда покрито спортно игрище до стадион „Раковски”

Димитровград изгражда покрито спортно игрище до стадион „Раковски”
Jun 28
13:00 2018

Спортно игрище с преместваемо сезонно покритие ще изгражда Община Димитровград до стадион „Раковски” по проект. Предложението на кмета Иво Димов за изграждането му е във връзка с приетата стратегия за развитие на спорта в общината и отпуснатите от спортния министър неотдавна целево 200 000 лв. за изграждане на игрище тип „балон”. Администрацията се отказала от този тип игрище, тъй като направените анализи и финансови разчети показали, че разходите за поддръжка на балона, който трябва да се поддържа с агрегат, са много високи. „Осигурените от спортното министерство средства доникъде няма да стигнат, а разходите след това ще са големи за общината”, коментира градоначалникът.

Поради тези причини от общината възнамеряват да изградят игрище със сезонно покритие, което ще позволи отново да се спортува на закрито през зимата и открито през лятото, но без сериозни разходи за общината впоследствие. Идеята е в него да се тренират различни видове спорт, като за целта е важно каква изкуствена настилка ще се положи. Бъдещото спортно съоръжение ще с размери 35 на 18 метра, а покритието от порядъка на 40 на 20 м.

В крайна сметка съветниците решиха при одобрение на въпросния проект, той да се дофинансира от общинския бюджет със средства до 100 000 лв. Разчетите на администрацията показват, че става въпрос за сума между 70-80 000 лв., с които сега се дофинансира обществената пералня, чиято дейност днес бе закрита.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?