DGNEWS.EU

В понeделник плануват първа копка на ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград

В понeделник плануват първа копка на ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград
Jun 28
11:00 2018

Първа копка на дългоочаквания ремонт на пътя Чирпан – Симеоновград,  който минава през димитровградските квартали Черноконево, Марийно и Вулкан, ще бъде направена в началото на следващата седмица. Засега е планувано събитието да се състои в понеделник от 11 часа до спирка "Берут", където наскоро жители на кварталите протестираха, съобщи на днешната сесия на Общинския съвет кмета на Димитровград Иво Димов. "Радостен съм , че стигнахме до тук. Ще настоявам рехабилитацията на пътя да започне от квартал ""Марийно", за да може до зимата да бъде положена първата основна настилка по определения за ремонт участък", заяви той.  

Припомняме, че преди дни бяха подписани договорите за основния ремонт на 35 км от направлението, включени в лот 19, лот 20 и лот 21 от програмата „Региони в растеж”. 

Предвидените ремонтни дейности на третокласния път включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. В село Целина ще бъде изградена нова колекторна система за дъждовни води. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще се рехабилитират 5 големи съоръжения – мостът над река Стара река при 13-ти км, мостът над река Меричлери при 35-ти км, мостът над река Мартинка при 42-ри км, както и съоръжения при 43-ти и 54-ти км.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?