DGNEWS.EU

Деца и футболисти на ФК „Бригада” боядисаха люлките в градина „Звънче”

Деца и футболисти на ФК „Бригада” боядисаха люлките в градина „Звънче”
Jun 25
16:00 2018

Люлки и пейки в двора на детска градина „Звънче” в Димитровград пребоядисаха днес футболистите от димитровградския ФК „Бригада” и деца, живеещи в квартал Славянски. Акцията по освежаване бе организирана от треньора на футболистите Деян Димов и родители на малчугани, а в нея се включи и персонала на градината. Идеята е да покажем на децата красивото и градивното, да им покажем и приканим да помагат, да пазят, а не да рушат съграденото, сподели футболният наставник.

„Идеята дойде, когато видяхме, че вечер големи деца влизат в двора на градината и ползват люлките, а често се случва и да ги счупят. Решихме да им покажем градивното и позитивното, в което и те могат да впрегнат енергията си. Приканваме ги да ползват други спортни площадки, а не тези които са изградени за най-малките”, разказа една от майките на малчуганите Магдалена Ванчева.

Родителите и футболния клуб събрали между 2 и 5 лева, с които купили бои и материали за днешната акция. Децата бяха много въодушевени от това, че направиха дворът ни по красив и приветлив. Това ще бъде голяма и много приятна изненада за малките ни възпитаници”, заяви и директорът на градината Антония Иванова. Тя изказа голяма благодарност на иницаторите и включилите се в днешната акция деца.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?