DGNEWS.EU

Дамян Хаджииванов провокира с фотосесии на творци в първата си изложба

Дамян Хаджииванов провокира с фотосесии на творци в първата си изложба
Авторът със своите фотомодели - Мария Арнаудова и Петър Ганев.
Jun 24
11:24 2018

Цяла плеяда творци от Димитровград и страната дойдоха на откриването на първата самостоятелна изложба на професионалния фотограф Дамян Хаджииванов „Маски? I" снощи. Художествената галерия „Петко Чурчулиев” се препълни с приятели и колеги от клуб „Фото Свят”, в което членува и димитровградчанина. В първата си изложба Дамян провокира с фотосерии маски, които съдържат над 100 портрета на 13 творци от различни области – музика, театър, кино, фотография, изобразително изкуство и архитектура. Негови модели са димитровградските музиканти Мария Арнаудова, Петър Ганев, Диан Дончев, известни имена като артистите Веселин Ранков, Жана Рашева, Ива Лапатова, Боян Сераджиев, Далия Хаджииванова, Янита Кирова и фотографите Емануил Трейман, Елица Велкова, Боян Бестужев и художникът Калия Калъчева. Всички те са представени с емоциите и маските, които носят, показвайки или скривайки чувствата си. Всяка серия е уникална и съдържа свой разказ, който може да се открие вглеждайки се в лицата на моделите му.  

Авторът призна, че за него откриването на тази изложба е изключително емоционален момент като фотограф. Решението му да я открие тук в Димитровград, където за първи път се заражда страстта му към обектива, който той избира за свой професионален път след дълъг и криволичещ път през музика, електроника, спорт, магистратура по ядрена енергетика. Дамян Хаджииванов сподели, че първата му изложба е с благотворителен характер, като средствата от продажбите на сериите са за каузата „Да помогнем на Иван!“, www.helpivan.com. Той изказа специални благодарности на уредника на галерия „Петко Чурчулиев” Антоанета Станчева, „Канон България” и клуб „Фото Свят” и винарна „Димитровче“ и към всички, погнали идеята му за създаването на експозицията да се осъществи.

Чакането да бъде поканен да направи първата си самостоятелна изложба именно в Града на мечтите си заслужаваше, се видя на снощното откриване. Десетки приятели и съученици на ядрения инженер го поздравиха за експозиция, а авторът сподели, че вече замисля и втора подобна изложба, но в по-разширен вариант. Вечерта продължи на чаша вино и с музиката на джазменът Димитър Русев - Мутата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?