DGNEWS.EU

Каравеловци официално получиха дипломите си за средно образование

Каравеловци официално получиха дипломите си за средно образование
Jun 22
16:53 2018

Дипломите за завършено средно образование получиха днес зрелостниците от СУ „Любен Каравелов”. Те бяха връчени официално в зала „Гросето” от директора на училището Валентин Христов в присъствието на учители и родители. „Вие сте випуска, който завършва в юбилейната 60-та година на училището. Това няма да е първият ви диплом, защото ви очакват още много изпитания в живота, които ви пожелавам да преодолеете следвайки мечтите си”. С тези думи литераторът Живко Русев откри официална церемония по връчване на дипломите. 

„Всяко изпращане на випуск е необикновено и уникално. Преживяхме заедно в училището интересни и не леки години, в които вие пораснахте и станахте по-мъдри пред очите ни. Изградихте своето бъдеще, изпълнени със светли мечти и ентусиазъм. В това се крие и смисълът и наградата на учителската професия – да си част от израстването на своите ученици. Животът е поредица от избори, бъдете откриватели, пътешественици, новатори, творци. Вслушайте се в сърцето си и направете своя избор, който ще ви направи щастливи, уверени, позитивни и пълноценни”, заяви в обръщението си директорът на каравеловци Валентин Христов.

Той пожела на бъдещите студенти успешна реализация, здраве успех, късмет и сбъдване на всички мечти. „Никога не забравяйте уроците по доброта и човечност, на които ви учихме и бъдете достойни възпитаници на СУ „Любен Каравелов” и граждани на България и на света”, заяви Христов.  

На церемонията бяха отличени и отличниците на випуска, а черима ученици получиха званието „Достоен каравеловец”. Те получиха освен дипломите си и за награда по един таблет от училището. След това каравеловци спазиха традицията за обща снимка.   

Тази вечер дипломите на зрелостниците ще връчат още ПМГ "Ив. Вазов", ПЕГ "Д-р Ив. Богоров" и Професионалната гимназия "Проф. д-р Ас. Златаров". 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?