DGNEWS.EU

Първа изложба на фотографа Дамян Хаджииванов открива галерията

Първа изложба на фотографа Дамян Хаджииванов открива галерията
Jun 19
11:55 2018

Първата самостоятелна и дълго отлагана изложба на професионалния фотограф Дамян Хаджииванов ще открие вечерта на 23 юни Художествена галерия „Петко Чурчулиев”в Димитровград. Официалното откриване на фотоизложбата „Маски? I”,ще се състои от 19 часа в голямата зала на галерията.

Изложбата е с благотворителен характер, като средствата от продажбите ще отидат за каузата „Да помогнем на Иван!“, www.helpivan.com. Авторът поставя въпроси, обединявайки визуално творци от различни изкуства в България, които в ролята на модели демонстрират тясната връзка между емоциите и маските, които носим, за да покажем или скрием чувствата си.

С проекта си фотографът показва документирането на красноречиви и „говорещи“ емоции. Творческият път на Дамян Хаджииванов е дълъг и криволичещ, минаващ през музика, електроника, спорт, магистратура по Ядрена енергетика, до 2013 г. когато се посвещава професионално на фотографията. Страстта му започва като хоби в далечната 1984 г. в Димитровград и точно затова авторът чака търпеливо да бъде поканен да направи първата си самостоятелна изложба именно в Града на мечтите.

Събитието е подпомогнато от Канон България и Клуб Фото Свят и Винарна „Димитровче“ .

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?