DGNEWS.EU

Борците с 5 медала, две титли и втори при мъжете

Борците с 5 медала, две титли и втори при мъжете
Jun 18
11:17 2018

Пет медала, две титли и второ отборно място завоюваха борците на Димитровград на Държавния лично-отборен шампионат по борба за мъже в Ловеч. Състезателите ни направиха силно представяне в последния за годината шампионат, а СК по борба „Димитровград” попадна в призовата отборна тройка и на мъжете. При това със собствени местни момчета, с които клубът започна своя път през 2007 г. и току-що преминали в групата на мъжете.

Димитровградчани, чиято средна възраст е около 20 години, се пребориха за второто място със силни отбори в мъжката борба като НСА, ЦСКА, Сливен, Русе, Бургас и др./. При това без вицесветовния и европейски шампион Микяй Наим, който лекува контузия. Пред отбора на Димитровград се класира само „Руен”, съставен от изявени български борци и легионери от Молдова и Турция.

С двете индивидуални купи бяха отличени шампионите Димитър Иванов /65 кг./, който бе най-техничен състезател и Енгин Исмаил /79 кг./ за най-резултатен състезател. Бронзови медали добавиха към актива на клуба Веселин Петров /70 кг./, Мирослав Иванов /79 кг./ и  Богомил Бонев /79 кг./.

Така след първите отборни места при децата и кадетите, второ при мъжете и трето при юношите, за пета поредна година Димитровград е №1 в България в комплексно класиране за 2018 г., при свободния стил в класацията на Българската федерация по борба.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?