DGNEWS.EU

Рок без граници радва феновете в Димитровград

Рок без граници радва феновете в Димитровград
Jun 16
10:52 2018

Най-върлите фенове на рока изпълниха снощи площада в Димитровград за концерта „Рок без граници”. На сцената пред Общината забиха димитровградските групи White Walkers и Slim Jim и гостите от норвежката банда Technical Estate с китарист димитровградчанина Пламен Петров-Бомбето. В концерта с фолклорни изпълнения се изявиха и самодейни състави към читалищата в Крепост и Сталево, по чийто проект стана възможна проявата. В началото бандата от норвежкия град Фауске бе посрещната по стар български обичай с пита и дарове.Музикантите изказаха специални благодарности за подкрепата на кмета Иво Димов и на Община Димитровград за провеждането на концерта.

Много приятели дойдоха да поздравят Бомбето преди излизането му на сцената. С прякора си той се сдобил още от ученическите години в Минния техникум, където засвирил в първата си рок банда. След това през 80-те години в Младежкия дом (днешното Бюро по труда), китаристът свирил с тогавашното поколение рокаджии, сред които били Валентино, Папо, Токича, Киро и др.  

От 1998 г. Бомбето започнал да свири по няколко месеца в Норвегия, и няколко години по-късно се устроил със съпругата си окончателно там. С групата Technical Estate той е от 2005 г. Основатели на бандата са водещият вокал и флейтист на групата Еспен и барабанистът Киъл, които свирят заедно от 1974 г. Рокаджиите правят по няколко концерта годишно в Норвегия и не се определят като професионални музиканти. „Свързва ни любовта към рока и поддържаме темпото. Всеки от нас обаче работи нещо друго”, сподели Пламен, който се труди в норвежки леярен завод. Той обаче не е забравил България. „Идвам си почти всяко лято в Димитровград, за да се видя с майка ми и сестра ми, които живеят тук”, сподели димитровградският рокаджия.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?