DGNEWS.EU

Близо 3000 антични монети и литра бира задържаха митничарите

Близо 3000 антични монети и литра бира задържаха митничарите
Jun 14
18:00 2018

Голямо количество старинни монети задържаха митнически служители на пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Камионът е влязъл в България от Турция и е селектиран за рентгенова проверка. При последвалия физически контрол, митническите служители откриват под шофьорската кабина, в сандък за инструменти увити в черен плат пластмасови бутилки, пълни със старинни изделия.

Според извършената първоначална експертиза, откритите старинни материали са антични монети от II- I век преди Христа. По случая се води досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково, за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д" от НК, съобщиха от агенция „Митници”.

Същият ден 2851 литра бира и 222 бутилки водка и уиски без документи за произход и платен акциз задържаха колегите им от митница Лом. Стоката е спряна на влизане в страната през Дунав мост 2 в камион с българска регистрация с идващ от Германия.

Превозното средство преминало 13 юни през нощта. По метода анализ на риска, служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" са го насочили за щателна митническа проверка. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока от Германия за България. В хода на проверката са открити 4 палета, натоварени с 8640 броя кенчета с бира от 330 мл, марка „KAISER GOLD". В кашони са открити и 222 броя бутилки водка и уиски от марката "VERSAGE". Всички алкохолни опаковки са без български акцизен бандерол и без документи за платен или обезпечен акциз. Стоките са задържани в склад на Митница Лом.

За високоалкохолните напитки е образувано досъдебно производство. Административно наказание ще бъде наложено за вноса на голямото количество бира без документи.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?