DGNEWS.EU

Панаир на занаятите открива фолклорен фестивал в Димитровград

Панаир на занаятите открива фолклорен фестивал в Димитровград
Jun 14
09:46 2018

Панаир на занаятите ще бъде открит днес в Димитровград. На централния площад в 16 часа свои творби ще покажат художници, приложници и занаятчии от Димитровград, Първомай, Кърджали, Смолян, Габрово, Пловдив и Хасково. Сувенири от вълна, дърворезба и ръчно произведени накити, са само част от художествените произведения, които ще могат да се закупят на достъпни цени. От 15 юни той ще бъде разположен пред спортна зала "Младост". 

Базарът ще бележи началото на Седмия международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни”, организиран от димитровградския ансамбъл „Звездица”. Откриването му е днес от 18:30 часа на сцената пред общината, а останалите три поредни вечери - 15, 16 и 17 юни концертите ще се провеждат в спортна зала „Младост”.

На фистивала гостуват фолклорен ансамбъл от гръцката Община Касандра, полуостров Халкидики и фолклорен състав от побратимения Димитровград – Сърбия. Със самостоятелни концерти на 15 юни ще се изяви танцов ансамбъл „Златна Тракия” - Хасково, а на 16 юни - ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия” – Хасково, съобщиха от читалището. В последния фестивален концерт на 17 юни ще участват със съвместни изпълнения 6 певчески групи от димитровградските села Каснаково, Брод, Добрич, Длъгнево, Радиево и Странско. Същата вечер самостоятелни изяви ще имат и танцовите състави „Тракийци” от с. Радиево и „Нашенци” от Димитровград.

На 17 юни танцьорите от „Звездица” Димитровград ще отбележат и 15 години от създаването на читалище „Звездица-2003г.” Димитровград. В програмата на фестивала са включени концерти в ОУ „Пенчо Славейков” и в центъра за деца и възрастни с увреждания” Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?