DGNEWS.EU

Димитровградчанка стана шампион по плажна борба на „Олимпийски надежди“

Димитровградчанка стана шампион по плажна борба на „Олимпийски надежди“
Таня Тенева. Снимка: архив
Jun 13
16:12 2018

Димитровградчанката Таня Тенева стана шампион по плажна борба на стартиралия днес в курорта Албена фестивал „Олимпийски надежди“ на Българския олимпийски комитет. Таня, която е състезател на спортен клуб по борба "Димитровград" е спечелила първото място и титлата в леката категория. Схватките се са водили по регламент с елементи от сумото, което е предизвикало голям интерес и привлечякло вниманието на много туристи, изгледали турнира от край до край.

Това е единадесето поредно издание на феста, в което са включени стартове в 7 вида спорт - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. Близо 500 млади спортни таланти от България, Румъния и Македония участват във фестивала.

На официалното откриване присъстваха Йорданка Благоева – вицепрезидент на БОК, Стефан Китов – председател на БФ тенис на маса, Анатоли Илиев – председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, Денис Тахиров – мениджър спорт и Кристина Богданова – продуктов мениджър в Албена АД и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?