DGNEWS.EU

Каравеловци първи по математика на НВО след 7 клас

Каравеловци първи по математика на НВО след 7 клас
Jun 13
13:57 2018

Ученици на Средно училище „Любен Каравелов“ - Димитровград се представиха отлично по математика на Националното външно оценяване (НВО) след седми клас, което се проведе на 21 май тази година в цялата страна. Седмокласникът Теодор Казаков постигна 93 точки по математика, а Емре Бейтулов – 91 точки от възможни 100. Двамата каравеловци са с най-висок резултат в община Димитровград и са сред първите четирима в област Хасково.

Този резултат се затвърждава и по български и литература, където Теодор отново е втори в областта със само две точки разлика от първото място. През изминалата учебна година и двамата каравеловци показаха солидна подготовка, благодарение на която Теодор бе класиран на първо място в областния кръг по география и на трето в националния кръг в Стара Загора. Втори бе по математика на Великденското математическо състезание и на областния кръг по математика.

Успехът на двамата ученици е резултат и на системната подготовка и извънкласната работа на техните преподаватели по математика Марияна Георгиева, по български език и литература Даниела Пирова и по география Петя Хаджийска. С изявите на своите възпитаници училище „Любен Каравелов“ доказва, че е сред добрите училища в града, с които да се гордеем, защото много от гимназиите в Димитровград градят стабилните основи, положени именно тук.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?