DGNEWS.EU

EVN инвестирало над 9 млн.лв. за 6 месеца в Хасковско

EVN инвестирало над 9 млн.лв. за 6 месеца в Хасковско
Jun 12
09:00 2018

9,2 милиона лева инвестиции е направила EVN България в Хасковска област до този момент на 2018 година. Парите са вложени за развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранването, реконструкция на съществуващи мрежи и продължаване на системата за дистанционно отчитане на битовите абонати.

Това отчетоха от ръководството на електроразпределителното дружество по време на среща с областния управител на Хасково Станислав Дечев вчера. От компанията обясниха, че досега половината от абонатите в град Хасково са снабдени с дистанционни електромери. Процесът ще бъде завършен до края на 2018 г. През следващата година ще бъдат инсталирани дистанционни електромери в Харманли. Тези уреди позволяват да се предотвратят кражбите на ток и от друга страна спестяват разходите по отчитане на електроенергията. За 13 години инвестициите в Хасковска област са за над 123 милиона лева.

По време на разговорите с областния управител на Хасково Станислав Дечев от компанията съобщиха, че КЕЦ Харманли и КЕЦ Свиленград са с нови ръководители. От началото на юни харманлийския център се оглавява от Красимир Костадинов, а свиленградския от Пеньо Стойков.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?